Puheenjohtaja Radu Szekelyn uuden vuoden tervehdys

12.1.2010

Jokainen kuluva vuosi tuntuu olevan omanlaisensa. Jotkut vuodet on parempi unohtaa, toiset taas jättävät meidät tyytyväisiksi. Organisaatiollemme kulunut vuosi oli hyvä – Kamut koki historiallisen muutoksen vuonna 2009. Monien verkkaisten vuosien jälkeen olemme jälleen nähneet kasvun hetkiä ja liikkuneet rivakammin eteenpäin.

 

Olemme kaikki varmasti huomanneet lukuista toimintaa, jota jäsenillemme on järjestetty, opintovierailuista ja tapaamisista kansanedustajien kanssa koulutusseminaareihin ja rennompiin kokoontumisiin saakka. Yhdistyksen näkyvyys on parantunut sen osallistuttua moniin tapahtumiin, seminaareihin ja juhlallisuuksiin. Uusien nettisivujen ja modernin kommunikaatioteknologian (kuten Facebookin ja pian Twitterin) avulla voimme saavuttaa suurempia yhteisöjä ja jakaa kokemuksiamme ja näkemyksiämme. Meitä on myös kuultu niin puolueen kuin yhteiskunnankin tasolla.

Suurin arvo mille tahansa organisaatiolle, tai mille tahansa yhteiskunnalle, on kuitenkin sen ihmiskunta. Voimme olla ylpeitä siitä, että yksi vuoden 2009 saavutuksista on ollut jäsenmäärämme nopea kasvu. Jäsentemme kirjo ulottuu nyt koko maan laajuudelle ja jäseninämme on kaiken ikäisiä ihmisiä eri aloilta ja etnisistä taustoista, joilla kullakin on erilaista poliittista kokemusta. Arvostuksemme ja kiitoksemme kuuluvat kaikille teille, missä tahansa olettekin, jotka olette tuoneet elämää ja sisältöä Kamuihin.

Olemme kiitollisuudenvelassa erityisesti niille hallituksen jäsenille ja muille resurssihenkilöille, jotka ovat viime vuosien aikana näyttäneet valtavaa sitoutumista ja ahkeruutta organisaation uudelleen heräämisen tukemisprosessissa. Olisi mahdotonta luetella kaikkien nimiä, mutta haluaisin kunnioittaa neljän henkilön arvokasta työtä: Maria-Elena Cowell (Mec), Riitta Kempainen-Koivisto, Hissu Kytö ja Johanna Sipola. Toisiin velvollisuuksiin siirtyneinä, he ovat päättäneet jättäytyä eturintamasta. Kiitämme heitä Kamujen lähihistorian kirjoittamisesta ja toivotamme heidät tervetulleiksi jakamaan kokemuksiaan ja poliittista intohimoaan kanssamme myös tulevaisuudessa.

Talvilomien juhlien ja loppuvuoden aikaansaannoksien arvioinnin jälkeen, on alkuvuonna aikaa katsoa vähän eteenpäin: tehdä suunnitelmia, pohtia tarkemmin arvoja, periaatteita ja ideoita. Taannoin osallistuin hallituksen ”vaihtokokoukseen”, jossa vuoden 2010 hallitus sai eväitä ja neuvoja vanhasta väistyvästä hallituksesta. Kaksi asiaa jäi mieleeni. Ensinnäkin, ymmärsin, että se läheinen ja elävä yhteys, josta olemme nauttineet hallituksen jäseninä ja monien muiden jäsenten kanssa, on ehdottomasti osoittautunut hyvin tärkeäksi yhteytemme ja työmme tukijaksi.

Monilla elämän eri alueilla, niin politiikassa, urheilussa, ympäristössä, bisneksessä, kulttuurissa kuin koulutuksessakin, Kamujen jäsenten yhteistyö on saumattoman eloisaa ja rikastuttavaa, ja asiaan kuin asiaan löytyy lähes saman tien luontainen ymmärrys. Toiseksi, olen huomannut miten tärkeä rooli yhdistyksellämme on nuorille ihmisille. On inspiroivaa nähdä hallituksen nuorimpien jäsenten intoa ja työn jälkeä, sillä juuri he tuovat luovuutta ja uusia innovaatioita haasteisiin, joita kohtaamme. Nämä kaksi asiaa määrittelevät itselleni monella tavalla Kamujen tulevaisuuden kasvot: vanhat suhteet sekä konkareiden viisaus yhdistettynä nuorekkaaseen energiaan.

Tänä juuri alkaneena vuonna Kamut tulee vahvistamaan asemansa vahvana ja toimivana voimana hyvän puolesta suomalaisessa yhteiskunnassa. Paranemme jäsenemme taitoja, annamme neuvoja ja rohkaisemme osallistumaan. Kasvatamme jäsenmääräämme ja lisäämme näkyvyyttämme ja vaikutustamme politiikan ja yhteiskunnan areenoilla. Keskustelemme yhdessä asioista, jotka huolettavat meitä kaikkia, tuomme ne julkisuuteen ja ehdotamme ratkaisuja – kaltaisellemme yhteiskunnan järjestölle ei ole olemassa mitään arvokkaampaa roolia. Lopuksi, teemme työtä ideologisen profiilimme vahvistamiseksi – profiilin, joka toivottavasti käsittää poliittisia pyrkimyksiä ja osoittaa myötätuntoa ja huolenpitoa.

Näin varmistamme että Kamut ei ole vain organisaatio, jolla on ennaltamäärätty tehtävä, vaan se on pikemminkin platformi jäsenilleen, jotta me työskentelisimme yhdessä saavuttaaksemme käytännöllisiä ratkaisuja ongelmiin. Jatkuvalla tuella ja sitoutumisella, vanhalla viisaudella, osoitetulla asiantuntemuksella ja nuorekkaalla energialla, olen luottavainen, että tämä monenkirjava organisaatio voi vahvistaa sosiaalista sidettä, joka ylittää kielten, etnisten alkuperien, uskontojen, rotujen ja taloudellisten olosuhteiden rajat.

Toivotan teille kaikille, missä tahansa olettekin, hyvin onnellista uutta vuotta 2010.

Radu Szekely
puheenjohtaja