Kamut kokoontuivat Riihimäellä.

19.10.2010

Koulutuksen osallistujat yhteiskuvassa sunnuntaina.
Koulutuksen osallistujat yhteiskuvassa sunnuntaina.

Kamut kokoontuivat Riihimäellä menneenä viikonloppuna (16-17.10.2010) koulutuksen merkeissä. Jo perinteiseksi muodostunut syyskoulutus onnistui hienosti. Paikalla oli paljon vanhoja tuttuja, mutta mukaan mahtui myös tuoreita kasvoja.

Tämän syksyn koulutuksen aiheena olivat sekä eduskuntavaalit että yhteistyökumppaneihin tutustuminen.

Lauantai alkoi vauhdikkaasti Taina Ojapalon koulutuksella kulttuurikompetenssista ja kulttuurien kohtaamisen haastaista. Näistä tunnelmista siirryttiin eduskuntavaaleihin, joista oli puhumassa Kansallisen Sivistysliiton koulutuspäällikkö Veli-Pekka "Patu" Manninen. Patu valotti Kamuille vaalityön mahdollisuuksia: miten Kamut voivat saada oman äänensä esille tulevissa vaaleissa?

Lounaan jälkeen puheenvuoron sai eduskuntavaaliehdokas Uudeltamaalta, Ahmed Ladarsi. Hän kertoi omista suunnitelmistaan kampanjansa osalta ja esittäytyi Kamujen väelle, joka tulee tulevina kuukausina tekemään hänen kanssaan aktiivista yhteistyötä. Kun "teoria" oli saatu pois alta, Kamut suunnittelivat vaalityönsä pääpiirteitä: mistä puhutaan?, miten puhutaan? ja missä puhutaan? Ajatuksia kerättiin ryhmätöin ja lähetettiin hallitukselle pohdittavaksi.

Yhteistyökumppaneista voimaa


Sunnuntai oli pyhitetty Kamujen yhteistyökumppaneille. Yhdistys on mukana jäsenjärjestönä kahdessa suomalaisessa kansalaisjärjestössä: Suomen YK-liitossa sekä Kehitysyhteistyön Palvelukeskuksessa Kepassa.

Molemmista järjestöistä oli oma edustuksensa esittelemässä toimintaansa ja puhumassa jäsenjärjestön mahdollisuuksista yhteistyöhön. Tämä oli Kamuille erityisen tärkeää, sillä kontaktit eri kansalaisjärjestöihin mahdollistavat myös Kamuille paremman toiminnan ja enemmän vaikutusmahdollisuuksia.

Mielenkiintoisen viikonlopun jälkeen oli hyvä lähteä kotiin pohtimaan Kamujen tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia. Kiitos kaikille osallistuneille!