Radu Szekelyn Uudenvuodenviesti 2011

18.1.2011

Kamujen puheenjohtajana jatkaa myös vuosina 2011-2012 Radu Szekely.
Kamujen puheenjohtajana jatkaa myös vuosina 2011-2012 Radu Szekely.

Hyvät Kamut, Winston Churchill sanoi: "mitä kauemmas katsot taaksepäin, sitä kauemmas näet eteenpäin". Monille meistä uusi vuosi on juuri se aika, jolloin yritetään ymmärtää menneisyyden opetuksia, ja mietitään tulevaisuutta. Tuore vuosi tuo jännitystä, toivoa ja haasteita. Kun katson taaksepäin Kamujen lähihistoriaa, näen joukon täynnä toivoa, joka on aina valmis ottamaan haasteita vastaan. Tämän saman näen myös edellämme. Voin vakuuttaa teille, että mikään ei ole tyydyttävämpää kuin tunne, että kuulun joukkoon, joka on omistautunut auttamaan toisiaan ja rakentamaan yhdessä tätä yhdistystä ja yhteistä tulevaisuutta.

 

Tämän vuoden ensimmäinen viesti antaa minulle tilaisuuden esittää (erään kauneimmin rukouksen sanoin) "nöyrä ja sydämellinen kiitos" kaikille teille, jotka olette tukeneet minua ja koko hallitusta viime vuoden aikana. Haluan kiittää myös luottamuksesta, jonka olette osoittaneet antamalla minulle kunnian toimia puheenjohtajana vielä seuraavat kaksi vuotta. Hallituksen ja lukuisten vapaaehtoisten avulla jatkan yhdistyksen kehittämistä ja sen tulevaisuuden rakentamista pohjalle, jonka pystytimme yhdessä viime vuosina.

 

Vuosi 2010 toi mukanaan yhdistyksemme näkyvyyden huomattavan kasvun, sekä ruohonjuuritasolla että poliittisissa piireissä. Keväällä ja syksyllä, sekä entisen hallituksen jäsenet että minä itse, olemme matkustaneet laajalti ympäri Suomea yhdessä Kokoomuksen ministereiden kanssa, rohkaisemassa ihmisiä puhumaan maahanmuutosta ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan. Jokaisessa vaiheessa matkan varrella näimme ja koimme Kamuja kohtaan kiinnostusta ja saimme aikaan todellista vuoropuhelua. Olen täysin vakuuttunut siitä, että nämä paikalliset kohtaamiset ovat auttaneet muistuttaa ihmisiä tällaisen vuoropuhelun arvon aidon yhteisöllisyyden rakentamisessa. "Hei, me kaikki puhutaan maahanmuutosta" - kiertue oli siis suuri menestys ja se on osoittautunut, että Kamut ja Kokoomus ovat tien avaajina ja valmis ottamaan härkää sarvista.

 

Olemme myös olleet läsnä “Maailma kylässä”-festivaalissa ja Kokoomuksen puoluekokouksessa, olemme osallistuneet tapaamiseen sisäministerin ja maahanmuuttoministerin kanssa, olemme järjestäneet seminaareja yhteistyössä KANSIOn ja kansanedustajan Arto Satosen kanssa, olemme käyneet yhdessä Kansallismuseossa oppimaan lisää maamme historiaa, olemme osallistuneet kulttuuri- ja opintomatkoihin ja olemme juhlineet yhdessä.

 

On ollut hienoa kokea nämä monet tapahtumat, jotka ovat tuoneet yhteen kaikenikäisiä ihmisiä kaikilta elämänaloilta ympäriltä Suomea. Ne ovat tuoneet vanhoja Kamuja yhteen, ja ne ovat tuoneet uusia Kamuja riveihimme. Jokainen näistä tapahtumista on myös muistuttanut minua yhteisestä vastuustamme yhteistä tulevaisuutta kohtaan: sen, mitä tarkoittaa olla osa yhteisöä, saada tukea perheistä, ystävistä ja naapureista. Lisäksi olen nähnyt, miten aito vuoropuhelu voi avata sekä silmät että kädet kohti toisia ihmisiä.

 

Anatole Francen sanoin, "jokainen loppu on uusi alku" - mutta myös jokainen uusi alku peittää lopun. Samalla kun uusi vuosi ja uusi hallitus saapuvat näyttämölle, kolme edellisen hallituksen jäsentä, jotka ovat viime vuosien aikana osoittaneet sitoutumista ja ahkeruutta, päättivät keskittyä toisiin tehtäviin: Katja Vesander, Tommi Uitti ja Veysi Zengil. Kiitän heitä kaikkien Kamujen puolesta ja toivon, että nähdään monissa yhdistyksen tilaisuuksissa myös tulevaisuudessa.

 

Odotan nyt innolla alkaneen vuoden toiminnan käynnistymistä. Uusi hallitus kokoontuu ensi kertaa noin viikon päästä ja suunniteltavaa riittää. Kamujen kalenterista löytyy tapahtumia, jotka ovat jo sementoitu itsensä rutiiniksi: seminaareja, kulttuuritapahtumia, juhlia, retkiä. Ja mahdollisesti luvassa on myös uusia asioita: matka Brysseliin Euroopan parlamenttiin, Kamujen oma kirja tai erilaisempi kampanja nuoremmille jäsenillemme. Löydätte ajallaan lisätietoja näistä tapahtumista uutiskirjeiltämme, e-lehdestämme, verkkosivuiltamme tai vaikka suoraan muilta Kamuilta.

Mutta ensin, kuten monet teistä, odotan jännittyneenä ja kiinnostuneena eduskuntavaalikampanjaa. Olen täysin luottavainen, että Kokoomus on seuraavan hallituksen suurin puolue. Kamut tekee osansa auttaakseen. Tehokkain tapa on jatkaa vuoropuhelua, jonka olemme aloittaneet. Osallistua keskusteluihin paikallisella ja kansallisella tasolla kaikkien kanssa - perheen, ystävien ja naapureiden - siitä, miten näemme yhteisen tulevaisuutemme. Tulemme järjestämään vaalikampanjan aikana jokaisessa kaupungissa, jossa asuu meitä Kamuja tai kiinnostuneita maahanmuuttajataustaisia äänestäjiä, ”Tunti Kamuille”-tilaisuuksia, johon kaikki ovat tervetulleita.

 

Koskien tulevaisuutta vaalikampanjan jälkeen ja sitä, miten jatkuvaa vuoropuhelua ylläpidetään, tulemme kehittämään huomattavasti yhdistyksen toimintaa paikallistasolla. Yritämme järjestää jatkuvasti yleisötilaisuuksia eri Kokoomuksen piireissä yhteistyössä Kokoomuksen yhdistyksien, läheisjärjestöjen ja puoluetoimiston kanssa. Eikä siinä kaikki: Hämeen ja Varsinais-Suomen alueella perustetaan Kamujen paikallistoimistoja pilottiprojektina vuoden alussa. Se tullee olemaan yhdistyksemme suurin haaste tänä vuonna.

 

Kun katson siis Kamujen lähihistoriaa ja toimintasuunnitelman, tunnen ilmassa luottamusta yhdistykseemme ja sen tavoitteisiin. Toivon, että jaat tämän tunteen minun kanssani ja että me, kaikki Kamut, voimme osoittaa sen olevan perusteltua.

 

Hyvää alkanutta vuotta!

 

 

Radu Szekely

puheenjohtaja

Turussa, 18. tammikuuta 2011