Kuntavaalikoulutuksen kuulumiset

21.4.2012

Kansalliset Maahanmuuttajat järjesti yhdessä Kansallisen Sivistysliiton kanssa kuntavaalikoulutusta maahanmuuttajille 20.-22.4.

Lauantaipäivän kuulumisia:

Päivä on lähtenyt käyntiin Heikki Toimen kiinnostavalla ja herättävällä osuudella "Demokratiakasvatus ja vaikuttaminen". Keskustelua on käyty kulttuurien eroista ja suomalaisen yhteiskunnan vaikuttamiskeinoista ja -väylistä. 
Hyviä kansalaisvaikuttamiseen liittyviä linkkejä: htto://www.kansanvalta.fi  ja http://www.om.fi/

Aamupäiväkahvit on juotu ja nyt on jatketaan kunnallisen päätöksenteon parissa. Heikki Toimi suosittelee katsottavaksi Ylen Ykkösaamun päivänjakson, jossa vieraana Henna Virkkunen.
Tietoa kuntauudistuksesta: http://www.vm.fi/vm/fi/05_hankkeet/0107_kuntauudistus/index.jsp

Kansion kouluttajan Henna Auniston johdolla pohditaan, millaista on olla ehdokkaana kuntavaaleissa. 

Vuorossa viestintäkoulutusta Kansion koulutussuunnitelija Minttu Vilanderin toimesta. Paljon opittiin viestinnästä niin verkossa, sosiaalisessa mediassa kuin perinteisemmissä foorumeissakin. 

Aire Kapanen kertoo omista kuntavaalikokemuksistaan viime kuntavaaleista 2008. Raha ei ratkaise ja halvemmallakin voi saada ääniä, jos jaksaa tehdä työtä ja on asennetta, oli Airen viesti koulutettaville. 

Sunnuntaipäivän kuulumiset:

Päivä on aloitettu jokaisen oman kampanjasuunnitelman tekemisellä. Nyt kuulemme palautetta jokaisen suunnitelmasta ja kohta kahvia. 

Seuraa päivän kulkua Kamujen sivuilta Twitteristä.