Alkoholi on uhka Suomelle kuten maahanmuutto

 

Minkälaisen kuvan Perusuomalaiset antavat itsestään, kun kolme sen kansanedustajaa joko halveksii Kreikkaa tai puhuu rasistisella äänensävyllä?! Nämä edustajat ovat Halla-aho, Hakkarainen sekä Hirvisaari. Teot puhuvat puolestaan. Tässä vaiheessa ei voida puhua enää yksittäisten PS:n kansanedustajien laukomisista!

–Niin kauan kuin Ylen säännöissä lukee, että yhtiön tehtävä on edistää monikulttuurisuutta eli aivopestä Suomen kansalaisia, en haluaisi antaa yhtiölle minkäänlaista tukea valtion rahoista, Hirvisaari oli vastannut sähköpostilla lehden kyselyyn Ylen toiminnan rahoittamisesta.

–Jos joku kirjoittaa "persuista", kirjoittakoon sitten myös "jutkuista" ja "nekruista".

En käsitä, miten näitä kolmea eri asiaa voidaan rinnastaa toisiinsa.

 

Eilen katselin Ylen kanavalla mielenkiinnolla keskustelua vihapuheesta, islamista sekä maahanmuutosta. On se mielenkiintoista miten ne muslimit nähdään tälläisena erillisenä uhkaryhmänä. Onko yleisen käsityksen mukaista ajatella, että muslimivanhempien lapsista tulee myös muslimeja sekä, että, kaikki yli miljari muslimia ajattelevat juuri samalla tavalla? Miksi sitä ajatellaan että Euroopassa on aina ollut tasa-arvoa, demokratiaa ja ihmisoikeuksia? Puhutaan, että maahanmuutto on uhka Eurooppalaisille arvoille.Mitkä ovat ne eurooppalaiset arvot ja vielä tärkeämpää on kysyä, että milloin nämä arvot ovat syntyneet?Minäpä vastaan historiantietojeni pohjalta. Kun II maailmansota oli loppunut ja miljoonia ihmisiä muuttanut Euroopasta Amerikkaan ja muualle maailmaan, alkoi Euroopassa muutos. Tämä muutos synnytti UNHCR:n 1950-luvun alussa ja naisten oikeuksia ajavia liikkeitä. Ja on myös hyvä tietää, että UNHCR perustettiin juuri II MM:n pakolaisia varten, jotka olivat moni eurooppalaisia, kuten juutalaiset.

 

Nyt on tapahtunut päinvastoin: Nyt meillä tulee pakolaisia muualta Eurooppaan. Osa meistä ei osaa sanoa muuta kuin seuraavia asioita:

Menisivät omaan valtioonsa selvittämään ongelmansa! (Miten neuvoisit minua kurdia selvittämään ongelmat ja sorrot, jotka ovat neljän valtion sisällä)

Tulevat tänne ja vievät meidän naisemme? (Tarkoittaako tämä sitä, että suomalainen poikaysätäni on pakotettu olemaan kanssani pakosta?)

Tulevat tänne ja vievät meidän suomalaisten työt? (Mitä vierasmaalaisella on vaihtoehtona, pölliä suomalaiselta työ vai olla sossun luukulla?)

 

Olisi ihmisten hyvä kouluttautua ja lukea historiaa. Voisin eri tavoilla vedota solidaarisuuteen vetoamalla Suomen historiaan, missä yli 400 000 Karjalaista evakkoa häädettiin kotiseuduiltaan. On se hirvetätä kuulla, kuinka Suomen valtion alueella asuneet suomalaiset syyttivät Karjalasta tulleita suomalaisia maansa viemisestä. Osa saattoi käskeä Karjalaiset takaisin. Onko tämä sitä henkeä, jota haluamme Suomeen? Onko tämä sitä isänmaallisuutta?

 

Yhtä lailla kuin maahanmuutto on osalle suomalaisille kirosana, niin olisi hyvä todeta, että suomalaiseen kulttuuriin "kuuluva" viinan käyttö on ollut osallisena vähintään 80 % tapahtuviin murhiin tai tappoihin. Käydäänkö sitten Yle keskustelu suomalaisten alkoholinkäytöstä ja siitä kuinka se on uhka Suomen maalle? 

 

Vaikka toteankin olevani kurdi ja suomalainen, niin en voi täysin sanoa, ettei minussa voisi olla muuta "verta". Onko sillä tosiaan väliä jos minulla olisikin veressäni englantilaisuutta, persialaisuutta tai ruotsalaisuutta? Eikö minun arvoni ihmisenä mitata juuri nimenomaan teoissani? Pyytäisinkin kaikkia tämän tekstin lukijoita pohtimaan samaa asiaa, eli, olisiko teidän suvussanne muuta "verta" kuin suomalaisuutta?

Seida Sohrabi
Kamut ry:n hallituksen jäsen