Politiikan monet kasvot

Seida Sohrabi 7.12.2009

Puolueiden ei mielestäni pitäisi koskaan lähteä tukemaan tai laittamaan sellaisia ihmisiä ehdolle, jotka haluavat näteillä kasvoillaan ja/tai esittävillä asenteillaan "vaikuttamaan". Eli toisin sanoen hakemaan huomiota ja tuntemaan olevansa tärkeitä. Tällaisiin "poliittisiin vaikuttajiin" on tuntunut törmäävän. Onko heillä oikeasti KOKEMUSTA? Onko heillä oikeasti kokemuksen kautta mielipiteitä ja oikeasti jotain sanottavaa ja tietoa?

Tällaisten ihmisten tapaaminen saa minut miettimään.

Tämä ei voi olla oikeanlaista politiikkaa, eli vaikuttamista ja sydämellä lähtemistä mukaan. Ei ihme, että monet kritisoivat politiikka ja siinä toimivia ihmisiä siitä, että ihmiset eivät äänestä. Äänestäjissä on tietojeni mukaan suuri määrä liikkuvia äänestäjiä, eli sellaisia, jotka äänestävät eri aikoina eri puolueita. ”Pitää verkostoitua ja näkyä” sanotaan, mutta en minä ainakaan äänestä sen mukaan onko joku näkyvillä ja verkostoitunut. Minä äänestäisin ihmistä yksilönä mielipiteineen.

Kaikkia ihmisiä kiinnostaa arkielämän asiat, demokratian ja hyvinvoinnin edistäminen Suomessa. Haluan todella tietää, mitä kansa tästä ajattelee, miten kansa äänestää? Onko oikein, että sellaiset, jotka lähtevät mukaan sydämellään ja kaikella antaumuksellaan eivät pääse esimerkiksi kunnallispolitiikkaan vain, koska siellä istuu joka vuosi samat vanhat kasvot, joilla saattaa olla sama juliste ja sama lupaus? Esimerkiksi eduskuntavaaleihin lähtee ehdolle todella erilaisia ihmisiä eri sloganeilla: nuori, suomalainen, nainen…

Mielestäni olisi hyvä, että ihmiset tietäisivät, etteivät kaikki puolueen kannattajat yhdy siihen ajatukseen, mihin puolueen hallitus tai jokin paikallinen yhdistys on ottanut kantaa. Puolueessa toimii ja on todella erilaisia ihmisiä, joilla on eri syitä vaikuttaa puolueessa.

Muutenkin näin uusisuomalaisena haluaisin sanoa, että Suomessa puolueet ovat todella lähellä toisiaan. Jos hetken katsoo vähän laajemmasta perspektiivistä eri puolueita maailmalla (Afganistan, USA…)löytyy erittäin erilaisia kantoja. Täällä pohjolassa erot eivät näy selvästi. Me kaikki kannatamme hyvinvointivaltiota, demokratiaa, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja sellaisia arvoja, jotka ovat elämänedellytys, kuten ravinto.

Tulevia eduskuntavaaleja 2011 varten olisi hyvä jokaisen äänioikeutetun miettiä, ketä äänestä ja mistä syistä.

Keskustelemalla voimme kaikki levittää tietoa ja ottaa kantaa, mutta tekemällä vaikuttaa!

Ota yhteys kirjoittajaan: seida90@hotmail.com