Puoluekokousterveiset

 

Rovaniemi kertoi ketkä asuvat Kokoomuksen katon alla

Seida Sohrabi

Kesäkuun puolivälissä pidettiin Rovaniemellä Kokoomuksen puoluekokous. Oli hienoa, että puoluekokous pidettiin kaukana Helsingistä. On tärkeää osoittaa, että Kokoomus ei ole minkään ”Ala-Suomen ”tai Helsingin edustaja, vaan, että joukkoon mahtuu muualtakin Suomesta ihmisiä.  Haluamme että muutkin pystyvät ”Ylä-Suomessa” osallistumaan tähän tapahtumaan. Vaikka etelässä asuvilla oli pitkä matka edessään, oli matka sen arvoista.

Itse lähdin matkaan junalla Vaasasta. Olen aina ollut luonteeltani skeptikko, en halua kuulua mihinkään viiteryhmään vain koska on kivaa kuulua tai koska muutkin kuuluvat, se ei ole tapaistani. Enemmän ratkaisee se mitkä kasvot Kokoomus omaa, eli mitkä ovat Kokoomuksen arvot, asenteet ja elämänkatsomus sekä se minkälaisia ihmisiä tämän katon alle mahtuu. Olin positiivisesti yllättynyt Rovaniemellä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että tapasin uusia mahtavia, kohteliaita, hyviä arvoja ja tapoja omaavia ihmisiä tämän katon alta. Näihin hyviin tyyppeihin kuului sekä tavallisia kokoomuksen rivijäseniä että myös ihan ministereitä ja kansanedustajia.

 

Joka kerta kun tapaa uuden kokoomuslaisen, jolla on samat näkemykset ja arvot ja huumorin taju, vahvistuu tunne, että tämä on oikea viiteryhmä, jossa haluan olla ja vaikuttaa. Vaikka onhan sitä myönnettävä, että monen puolueen sisällä löytyy kaikenlaisia ihmisiä, myös sellaisia, jotka ovat epämiellyttäviä tai törkeitä. Onneksi tämänkaltaiset tapaukset ovat olleet harvinaisuuksia.

 

Kuntavaalit ja liitokset olivat esillä Rovaniemellä. Heti jo perjantaina monet pyysivät minut ehdokkaaksi. Ben Zyskowicz lähti heti esittelemään minut ja muut ystäväni tuttavilleen ja kysyi minulta miksen lähtisi. Aloin pohtimaan monien tukijoiden sanoja. Miksi en lähtisi? Olen valintakokeeni tehnyt, ei stressiä ja onhan minulla aikaa hyvinkin lähteä tekemään kampanjaa. Perjantaina sain ystävieni tukemana päätettyä, että lähden ehdokkaaksi.

 

Jyrki Kataisen pidettyä linjapuheensa lauantaina, olin myyty! En ole ennen tätä kuullut yhtä hyvää puhetta kuin sen minkä Jyrki piti. Hän puhui perheiden tärkeydestä, siitä, ettei viranomainen voi olla vanhempi. Jos me haluamme vapautta, meidän pitää ottaa myös silloin vastuuta. Hän puhui niin antaumuksella, innolla ja palolla, että jokainen kuulija tiesi, ettei tämä mies puhu vain korusanoja. Hän todella ajattelee ja toteuttaa kuten puhuu. Hän on juuri sellaisia poliitikkoja, joita minä arvostan. Hän tekee politiikkaa koko Suomen hyväksi ja meitä ihmisiä ajatelleen kuin omaan napaansa katsomalla. Sillä aivan takuulla on niitäkin politiikkoja, jotka ovat ”kansikuvapoikia – ja tyttöjä”.

Kataisen puheen jälkeen menin kunnallisjärjestön puheenjohtajamme luo ja kysyin häneltä, joko olisi aika allekirjoittaa kunnallisvaalilaput. Vaikka en ole ehkä Jyrkin kanssa kaikesta samaa mieltä, yhdestä asiasta olen kuitenkin varma: Miehellä on arvot ja sydän kohdallaan. Tämä Kokoomus on sellainen, jossa minä haluan olla ja vaikuttaa. Puolueen arvot, vaikuttajat, maailmankatsomus sekä jäsenet vaikuttavat siihen mitä se tietty puolue on 2000-luvulla ja miksi siihen puolueeseen haluaa kuulua. Olisi ikävää, jos ihmiset olisivat jossakin puolueessa vain sen takia, että on kivaa kuulua tähän tai siihen viiteryhmään.

Kansalliset maahanmuuttajat (Kamut ry.) oli jälleen aktiivisena puoluekokouksessa. Saimme uusia ihmisiä tutustumaan kamuihin sekä saimme positiivista palautetta toiminnastamme ja aktiivisuudestamme. On ollut hienoa nähdä kuinka paljon Kamujen tunnettavuus on kasvanut näiden muutaman vuoden sisällä. Olemme olleet mukana seminaareissa, toritapahtumissa sekä paneelikeskusteluissa. Aktiiviset Kamut ovat olleet mukana eri ministereiden kanssa isännöimässä ja juontamassa eri puolella Suomea ”hei me puhutaan maahanmuutosta” tapahtumia. Kamujen jäsenmäärä on noussut huimasti ja toivotaan, että se nousee jatkossa. Jatkamme samaa hyvää ja aikaansaavaa politiikkaa. Ja pysymme aktiivisina ja energisinä niin kuin olemme olleet tähän asti. Tästä on hyvä jatkaa kunnallisvaaleihin!