Kamujen hallitus 2015

Radu Szekely, puheenjohtaja

Radu Szekely, puheenjohtaja

Olen syntynyt Romaniassa, Transylvaniassa, romanialais-unkarilaisessa perheessä, 70-luvulla. Sanalla “vapaus” ei ollut tuolloin paljon merkitystä ja tulevaisuus näytti surkealta. Vaikka toivoa ei ollut monelle näkyvissä, opettivat isovanhempani kuitenkin, miten tärkeää on ensiksi toivoa, ja sitten yrittää parantaa maailmaa pienillä teoilla. Nuorena opin (toki enemmän kirjoista kuin koulusta) arvostamaan sananvapautta, kunnioittamaan ihmisiä taustastaan riippumatta sekä ottamaan vastuuta omasta elämästäni. Vuonna 2000 muutin Suomeen ja toin mukaani kaikki nuo arvot. Niiden avulla minun oli helppoa löytää paikkani suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen poliittisesta kentästä. Kokoomukseen liityin vuonna 2005 ja Kamujen puheenjohtajaksi minut valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Ryhdyin hiljattain yrittäjäksi ja perustin Turkuun kulttuurikahvilan. Vuosien aikana olen ehtinyt toimia Suomessa pääsääntöisesti aikuiskoulutuksessa kulttuurienvälisen viestinnän lehtorina, opettajien kouluttajana, ja kansainvälisen toiminnan koordinaattorina. Olen ollut myös mukana konsulttina Euroopan komission elinikäisen oppimisen neuvostossa ja Erasmus+ ohjelmissa. Kiinnostuksenkohteisiini kuuluu kasvatus ja koulutus, EU:n historia ja kehitys, politiikka (erityisesti maahanmuuttopolitiikka), kielet ja kielitaito sekä kansainvälistymistyö.

Margareta Vlasceanu (Espoo)

 

Dimitri Tarzalainen (Heinola), hallituksen jäsen

Olen syntynyt Pietarissa vuonna 1972. Muutin Suomeen vuonna 1998. Aloitin silloin välittömästi työurani Suomen puuteollisuudessa. Opiskelen työn ohessa ja olen suorittanut vuosien varrella kolme eri tason tutkintoa. Minulla on vahva työkokemus kansainvälisessä kaupan teossa. Olen naimisissa, kolmen lapsen isä.
                          

Aikoinaan innostuin politiikasta sekä kokoomuksen ajattelutavasta, kokoomuslaisuudessa löysin oman itseni. Vuonna 2008 voitin kunnallisvaalit, sain 117 ääntä, seuraavissakin kunnallisvaaleissa pääsin loistavasti läpi 71 äänellä. Tällä hetkellä toimin jo toisen kauden Heinolan kaupungin valtuutettuna sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä. Minua kiinnostaa monikulttuurisuus, haluan auttaa omin voimin maahanmuuttajien integroitumista suomalaiseen kulttuuriin. Näen ajankohtaisena ja erittäin tärkeänä vähentää ennakkoluuloja maahanmuuttajia kohtaan suomalaisessa yhteiskunnassa. Olin mukana laatimassa Päijät-Hämeen alueella maakunnallisen maahanmuuttopoliittisen ohjelman.

Dimitri Tarzalainen, hallituksen jäsen

Kiounneia Mononen (Helsinki), hallituksen jäsen

Olen syntynyt vuonna 1970 pienessä venäläisessä kaupungissa nimeltä Yakutia. Muutin Suomeen vuonna 2001. Ihastuin Suomeen, ja viihdyin hyvin tässä maassa. Sanon usein ihmisille, että Suomi on paras maa. Ensimmäisenä vuonna opiskelin täällä, sen jälkeen työharjoittelun kautta aloitin työurani. Tällä hetkellä työskentelen työeläkevakuutusyhtiössä.

Kiounneia Mononen, hallituksen jäsen

Seida Sohrabi (Turku), varapuheenjohtaja

Olen syntynyt Irakissa ja taustaltani olen kurdi. Saavuimme perheeni kanssa kiintiöpakolaisina suoraan Vaasaan, jossa olen viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni. Muutin vuonna 2013 Turkuun opiskelujen vuoksi. Opiskelen Turun yliopistossa poliittista historiaa. Teen vapaa-aikanani paljon vapaaehtoistyötä. Olen ollut mukana monenlaisissa projekteissa, seminaareissa ja minut usein kutsutaan erilaisiin tapahtumaan puhujavieraana.

Olen kiinnostunut erittäin paljon kansainvälisistä asioista ja maahanmuuttopolitiikka on suuri kiinnostuksenkohde. Haluan olla mukana Suomen poliittisessa elämässä, jotta voimme pitää huolta siitä, että Suomi pysyy jatkossakin hyvinvointivaltiona, jossa jokaiselle on taattu samat lähtökohdat. Ilman Suomen tarjoamaa turvapaikkaa ja maan mahdollisuuksia olisi hyvin vaikeaa uskoa, että kohtaloni olisi ollut parempi kuin mitä se nykyään on. Siitä suuri kiitos kuuluu Suomelle.

Seida Sohrabi, varapuheenjohtaja